Opća pravila privatnosti

 

1. Općenito

1.1. Ova Pravila privatnosti uređuju područje osobnih podataka posjetitelja i registriranih korisnika internet stranice marfish.hr (dalje „Pravila Privatnosti“). Pravila Privatnosti je usvojio Martinvić fish d.o.o., sa sjedištem na Ugljanu, Fortoška 4a, OIB: 33248570901 (dalje: „Marfish“ ili „Mi“) kao korisnik domene marfish.hr te voditelj internet trgovine koja se na njoj nalazi.

1.2. U slučaju da niste posjetitelj ili registrirani korisnik internet stranice https://marfish.hr , a zanima Vas kako Marfish postupa s Vašim osobnim podacima, upućujemo Vas na Opća pravila privatnosti Marfisha dostupna na https://marfish.hr/uvjeti-koristenja-marfish

1.3. Ova verzija dokumenta primjenjuje se od 10.04.2021. godine.

1.4. U slučaju bilo kakvih pitanja ili zahtjeva u vezi postupanja ili zaštite Vaših osobnih podataka, obratite nam se na e-mail adresu info@marfish.hr.

2. Posjetitelji internet stranice

2.1. Ako ste posjetitelj internet stranice https://marfish.hr, ali se niste na njoj registrirali, Orbico sprema isključivo Vaše kolačiće, i to one koje ste odabrali prilikom dolaska na internet stranicu. Više o kolačićima te mogućim odabirima pročitajte na https://marfish.hr/kolacici.

2.2. Na našoj internet stranici možete se registrirati za primanje newslettera na način da na odgovarajuće mjesto upišete svoju e-adresu. U tom slučaju, prikupljamo podatak o vašoj IP adresi te Vašoj e-adresi. Vašu e-adresu koristimo kako bi Vam poslali naš newsletter i to na temelju Vašeg zahtjeva da želite primati naš newsletter. Uvijek se možete odjaviti s naše newsletter liste, a upute za odjavu navedene su u svakom newsletteru kojeg Vam šaljemo. Podatak o vašoj IP adresi koristimo isključivo za potrebe evidentiranja registriranih osoba za primanje newslettera.

2.3. Ako je neki proizvod trenutno nedostupan, možete nam poslati upit o njegovoj dostupnosti. U tom slučaju, Vašu e-adresu te ime i prezime prikupljamo kako bi odgovorili na Vaš upit.

3. Registrirani korisnici

3.1. Ako ste registrirani korisnik internet stranice marfish.hr, obrađujemo podatke koje ste nam dali prilikom registracije kao i one podatke koje smo prikupili tijekom Vašeg korištenja internet trgovinom. To su sljedeći podaci:

3.1.1. Vaše identifikacijske podatke

– ime i prezime;

3.1.2. Vaše kontakt podatke

– adresa za dostavu proizvoda (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj);

– adresa za dostavu računa (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj);

– telefon, E-adresa;

3.1.3. Vaše bankovne podatke

– broj tekućeg računa;

3.1.4. Podaci o korištenju internet trgovine

Korisnički ID, lozinka, naziv poduzeća, vrsta korisnika (privatni ili poslovni), datum i vrijeme korištenja Internet trgovine, povijest Vaših kupnji (datum i vrijeme kupnje, kupljeni proizvod i količina), povijest promjena svih navedenih podataka.

3.1.5. Podaci o pristupanju i korištenju internet trgovine

– IP adresa, uređaj, datum i vrijeme pristupa;

3.1.6. Kolačići

Podatak o vašoj IP adresi te datumu prihvata kolačića. Više o kolačićima te mogućim odabirima pročitajte na          https://marfish.hr/kolacici.

3.2. Vaše osobne podatke obrađujemo u niže navedene svrhe:

3.2.1. Za potrebe vođenja internet trgovine, a posebice omogućavanja kupnje te izvršavanja ugovora o kupnji robe te njene dostave. U tom slučaju, naša osnova za obradu Vaših osobnih podataka je izvršavanje našeg ugovora;

3.2.2. Za potrebe slanja ponuda internet trgovine, a temeljem Vašeg dosadašnjeg interesa. U tom slučaju, naša osnova za obradu Vaših osobnih podataka je legitimni interes. Uvijek možete zatražiti da Vam prestanemo slati ponude;

3.2.3. Za potrebe ispunjenja naših zakonskih dužnosti (primjerice u slučaju Vašeg prigovora kao potrošača, u slučaju Vaše reklamacije kupljenog proizvoda i slično);

3.2.4. U druge svrhe kada za to imamo legitimni interes (primjerice sigurnosne mjere).

4. Kupci koji nisu registrirani korisnici

4.1. Ako samo kupujete putem internet stranice https://marfish.hr, a niste njen registrirani korisnik, obrađujemo podatke koje su nam potrebni za prodaju te dostavu kupljene robe. To su sljedeći podaci:

4.1.1. Vaše identifikacijske podatke

– ime i prezime;

4.1.2. Vaše kontakt podatke

– adresa za dostavu proizvoda (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj);

– adresa za dostavu računa (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj);

– telefon, E-adresa;

4.1.3. Podaci o pristupanju i korištenju internet trgovine

– IP adresa, uređaj, datum i vrijeme pristupa;

4.1.4. Kolačići

Podatak o vašoj IP adresi te datumu prihvata kolačića. Više o kolačićima te mogućim odabirima pročitajte na https:/marfish.hr/kolacici/.

4.2. Vaše osobne podatke obrađujemo u niže navedene svrhe:

4.2.1. Za potrebe vođenja internet trgovine, a posebice omogućavanja kupnje te izvršavanja ugovora o kupnji robe te njene dostave. U tom slučaju, naša osnova za obradu Vaših osobnih podataka je izvršavanje našeg ugovora;

4.2.2. Za potrebe slanja ponuda internet trgovine, a temeljem Vašeg dosadašnjeg interesa. U tom slučaju, naša osnova za obradu Vaših osobnih podataka je legitimni interes. Uvijek možete zatražiti da Vam prestanemo slati ponude;

4.2.3. Za potrebe ispunjenja naših zakonskih dužnosti (primjerice u slučaju Vašeg prigovora kao potrošača, u slučaju Vaše reklamacije kupljenog proizvoda i slično);

4.2.4. U druge svrhe kada za to imamo legitimni interes (primjerice sigurnosne mjere).

5. Tko ima pristup Vašim osobnim podatcima?

5.1. Vaše osobne podatke smatramo poslovnom tajnom te ih kao takve štitimo sukladno važećim zakonskim propisima i najboljoj praksi.

5.2. Treće osobe imaju pravo pristupa i obrade Vaših osobnih podataka samo u niže opisanim situacijama:

5.2.1. Treći pružatelji usluga koji nam pružaju usluge i proizvode nužne za naše redovno poslovanje (primjerice dostava, oglašavanje, razvoj i održavanje internet trgovine i slično). U tom slučaju oni Vaše osobne podatke obrađuju isključivo sukladno našim uputama;

5.2.2. Nadležna tijela kod provedbe nadzora nad zakonitošću našeg poslovanja te u slučaju sudskih i drugih istovjetnih postupaka. U tom slučaju oni Vaše osobne podatke obrađuju sukladno njihovim zakonskim ovlastima.

6. Prenose li se moji osobni podatci u treće zemlje?

6.1. Ne, Vaši osobni podaci se ne prenose u treće zemlje te ostaju na području Europske Unije.

7. Kako štitimo Vaše osobne podatke?

7.1. Zaštita Vaših osobnih podataka nam je važna. Neke od mjera zaštite koje provodimo su sljedeće:

7.1.1. Primjena suvremenih metoda zaštite i kontrole pristupa podatkovnim resursima koji sadrže osobne podatke;

7.1.2. Kontinuirani nadzor nad svim resursima koji se koriste za obradu osobnih podataka.

8. Period držanja Vaših osobnih podataka

8.1. Ako ste naš registrirani korisnik, Vaše osobne podatke držimo kroz period u kojem ste naš registrirani korisnik. Nakon što prestanete biti naš registrirani korisnik, Vaše podatke brišemo u sljedećem periodu od godine dana. Iznimno, ako ste ujedno kupac, moguće da ćemo Vaše podatke iz kupnje držati duži period – vidi niže.

8.2. Ako ste naš kupac, Vaše osobne podatke držimo brišemo po proteku perioda od 6 godina od Vaše zadnje kupnje (zastarni period od 5 godina, uvećan za 1 godišnji period za brisanje).

9. Vaša prava

9.1. U slučaju da se odlučite koristiti jednim ili više od svojih niže navedenih prava, imamo pravo provjeriti Vaš identitet, sve u svrhu zaštite Vaših osobnih podataka.

9.2. Svoja prava ostvarujete besplatno. Ipak, ako učestalo (primjerice, ako je od Vašeg prošlog zahtjeva prošlo manje od 6 mjeseci) ili prekomjerno (primjerice, tražite sve Vaše osobne podatke u pisanom obliku) tražite pristup ili prenošenje Vaših osobnih podataka, imamo Vas pravo tražiti da podmirite naše troškove prije provođenja takve radnje.

9.3. Svoja prava ostvarujete na način da svoj zahtjev pošaljete na e-mail adresuinfo@marfish.hr te kao Naslov poruke navedete „Zahtjev ispitanika“. U samoj poruci trebate naznačiti kojim se pravom želite koristiti odnosno što je predmetom Vašeg zahtjeva. Po primitku poruke, poslati ćemo Vam potvrdu urednog primitka Vašeg zahtjeva.

9.3.1. Pristup Vašim osobnim podatcima:

Imate nas pravo tražiti potvrdu obrađujemo li Vaše osobne podatke, kao i pristup Vašim osobnim podacima koje obrađujemo.

9.3.2. Ispravak netočnih osobnih podataka:

Imate pravo zatražiti ispravak Vaših netočnih osobnih podataka, kao i pravo nadopuniti Vaše osobne podatke.

9.3.3. Prenosivost osobnih podataka

Imate pravo preuzeti i tražiti prijenos Vaših osobnih podataka.

9.3.4. Prigovor protiv obrade ili postupanja s Vašim osobnim podacima:

Imate pravo prigovoriti na obradu Vaših osobnih podataka kao i općenito na naš način postupanja s Vašim osobnim podacima.

9.3.5. Pravo povlačenja privole

Imate pravo u svakom trenutku povući privolu za daljnju obradu osobnih podataka. Povlačenje privole ne utječe na obrade izvršene na temelju privole prije njezina povlačenja.

9.3.6. Pravo na pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka

U svakom trenutku imate pravo na pritužbu pred nadležnim tijelom za zaštitu osobnih podataka – Agencijom za zaštitu osobnih podataka (www.azop.hr), vezano uz obradu i zaštitu Vaših osobnih podataka.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Kolačići

Zadržat ćemo i procijeniti informacije o Vašem nedavnom posjetu našoj web stranici i kako ste koristili različite dijelove naše web stranice radi analitičkih ciljeva, odnosno kako bismo razumijeli na koji način korisnici koriste naše web stranice.

Kako bi održavali  vašu web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnost budu na očekivanoj razini, Martinović fish d.o.o. koristi tehnologiju poznatu kao “kolačići”. Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati naše stranice te prikazivati rezultate koji su relevantni za vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima vas i druge posjetitelje naše web stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

Vrh stranice