Marfish
Veliki brancin

Marfish brancin je izvor hrane s visokim udjelom bjelančevina i masnoća koji pruža niz zdravstvenih blagodati. Riba s bijelim mesom ima manje masti nego bilo koji drugi izvor životinjskih bjelančevina, a masna riba sadrži puno omega-3 masnih kiselina ili „dobrih“ masti, koje blagotvorno utječu na snižavanje kolesterola te imaju pozitivan učinak na krvožilje i srce štiteći ih od bolest.

Brancin

 

Latinski naziv: Dicentrarchus labrax

Engleski naziv: European seabass

Regionalni naziv: lubin, agač, levrek, brancin, dut, luben, smudut, morski grgeč

Opis i podrijetlo: Brancin (Dicentrarchus labrax) je riba iz porodice Moronidae koju karakterizira krupna glava te tamna mrlja na škržnom poklopcu. Tijelo je olovno-sive boje, bokovi su srebrni dok je trbuh srebrno-bijele boje. Može dosegnuti duljinu od 1 metra i masu od 14 kilograma. Rasprostranjen je u Sredozemnom moru i istočnom Atlantiku te oko Britanskog otočja.

Brancin je riba male kalorijske vrijednosti koja sadrži mali udio zasićenih masnih kiselina i kolesterola. Odličan je izvor kvalitetnih proteina i omega-3 masnih kiselina. Sadrži različite vitamine i minerale od kojih je najbitnije spomenuti selen i vitamine B skupine.

Energetska vrijednost (na 100g)

Proteini 21,6 g
Masti 4,2 g
Ugljikohidrati 0,5 g
Kalorije: 122 kcal

Sastojci koji naše ribe imaju velike koristi za naše zdravlje:

Tiamin – razgradnja ugljikohidrata
Riboflavin – normalan rast i funkcija stanica
vitamin A – rast i razvoj, održavanje imunološkog sustava,  vid
vitamin C – popravak tkiva i enzimska proizvodnja određenih neurotransmitera
Kalij – mišići, otkucaji srca i disanje, suzbija hipertenziju
Kalcij – izgradnja kostiju i zuba, omogućuje našoj krvi zgrušavanje, mišićima kontrakciju i srcu kucanje
Fosfor – bitan element za organizaciju života, njeguje pamćenje i pravilan razvoj kostiju i zuba
Željezo – transport i skladištenje kisika, proizvodnja hormona i vezivnog tkiva
Magnezij – potreban za funkciju enzima
Folna kiselina – Smanjuje razvoj oštećenja djeteta
Omega 3 masne kiseline – Regulira razinu triglicerida i krvni tlak, štiti kardiovaskularno zdravlje
Jod – neophodan za funkcije koje reguliraju hormoni štitnjače

Najviši standardi i Marfish kvaliteta

  • Laboratorijski
    testirano
  • Moderno sigurno
    pakiranje
  • Međunarodni certifikati
    kvalitete
  • Profesionalno
    filetiranje

Brancin je bijela riba idealna
za sve načine pripreme

Riba bi se na vašem jelovniku trebala naći barem jednom u tjednu, pripremljena na pravi, zdravi način, a to nikako nije riblji file pržen u velikoj količini ulja, jer pravilna ishrana zahtjeva drugačiji način pripreme ribe. Treba odabrati dobru ribu. Birajte ih pažljivo i imajte na umu da su svježe ribe uvijek bolje od onih zamrznutih.

Konkretno, omega-3 masne kiseline (EPA i DHA), sve veći broj dokaza ukazuje na to da one pružaju brojne vitalne zdravstvene dobrobiti:

  • pomažu u održavanju kardiovaskularnog zdravlja igrajući ulogu u regulaciji zgrušavanja krvi i stezanja žila
  • važni su za prenatalni i postnatalni neurološki razvoj;
  • može smanjiti upalu tkiva i ublažiti simptome reumatoidnog artritisa
  • može igrati korisnu ulogu u srčanoj aritmiji (nepravilan rad srca), smanjujući depresiju i zaustavljajući mentalni pad kod starijih ljudi.

Nutritivne vrijednosti

24g

Proteini

3g

Masti

328mg

Kalij

248mg

Fosfor

  • PRETPLATI SE
na Marfish dostavu brancina
    PRETPLATI SE
    na Marfish dostavu brancina
  • PAKET 5kg Marfish Velikog brancina
    PAKET 5kg Marfish Velikog brancina
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
    Ekstra djevičansko maslinovo ulje
Vrh stranice